-->english

A Vákuum Tv nem egy hagyományos értelemben vett televíziós csatornát jelent, hanem egy élõ showmûsort, amely 1994 és 1995 között a kilencvenes évek legnépszerûbb szubkulturális szórakozóhelyén, a Tilos az Á-ban mûködött. 
Bár a mûfaji besorolás (interaktív színház, videó kabaré, élõ TV) felesleges, mégis azt mondatnánk, hogy a Vákuum Tv egy olyan modern kabaré, ahol keveredik a színház a videóval, a performance a televíziózással, a játék a mûvészetekkel, és ezáltal a szórakoztatásnak olyan különleges elegyét képviseli, amely ma is egyedülálló kísérletnek számít
A Vákuum Tv a tévénézés magányos, otthonhoz kötött házi szertartását egy óriási, színpadon felállított televízió díszlet segítségével közösségi televíziózássá formálta. A csoport, az évek során változó tagokkal valósította meg több mint 50 elõadását.
A Vákuum TV számos külföldi fesztiválon szerepelt, ezek közül érdemes megemlíteni az amszterdami Next 5 minutes, tactical- media konferenciát, a párizsi Fleche d' Or Cafémeghívását és a bécsi U2 rendezvény sorozatot.

A Vákuum TV 2000 nyarán két egész estés szórakoztató, tudományos-színházi elõadást rendez a Városligeti Mûjégpálya teraszán. A projekt korunk aktuális technikai újításait és problémáit kívánja újszerû módon, vicces színházi formában a közönség elé tárni. A Vákuum Tv a 100 évvel ezelõtti Uránia Tudományos Színház koncepcióját ülteti át a mába és megnyitja az utat egy egészen újfajta szellemi utazás elõtt.